Om

IMG_9814

Hej och välkommen!

Det senaste året har mitt intresse för hälsa och matlagning vuxit sig allt starkare. Efter att ha spenderat ett oändligt antal timmar på att  läsa och inspireras av vackra  hälso- och matbloggar så började jag testa mig fram i köket. Resultatet blev en hälsosammare och mer varierad kost, som dessutom är smakrikare och godare än det jag brukade äta. Genom denna blogg vill jag dela med mig till dig av alla fantastiska recept jag hittat, eftersom jag tror att vi är många som skulle vilja förbättra vår hälsa genom att äta riktigt god mat.

 det är utgångspunkten för vad den här bloggen kommer handla om. Helt enkelt en chans för oss alla att komma ett steg närmre en hälsosam livsstil, utan alltför mycket krångel och framförallt utan om att gå miste alla goda smaker!

Om mig
Jag heter Johanna och studerar ekonomi på handelshögskolan i Göteborg. Att vara student innebär långa stillasittande dagar med näsan i böcker, en situation som gjort för att kontinuerligt bli sugen på kaffe och sötsaker. Men medan fikapauserna blev allt fler insåg jag att det kaffet som höll mig pigg och alert även fick mig att känna mig uttorkad. Och de sötsaker jag så belåtet unnat mig inte bara gav mig energi utan även skapade jobbiga energidippar och en känsla av trötthet.
Tidigare har mitt intresse för hälsa främst varit fokuserats på träning, men då de senaste åren har färgats av en förslitningsskada har jag inte kunnat träna som jag är van. Med denna begränsning kom en lust att hitta ett annat sätt att påverka och styra min hälsa, och sakta men säkert växte intresset för kost, matlagning och näringslära fram. 

Min matfilosofi
Jag försöker fylla min kost med naturlig, ren och näringsrik mat. Genom att lära mig mer om olika livsmedel och förstå vad de tillför till min kropp, blir det lättare att göra bättre val. Jag tror det är viktigt att hitta bättre alternativ, snarare än att sätta upp förbud mot det som påverkar vår hälsa negativt. I slutändan uppnår man egentligen samma resultat, att sluta äta det som är dåligt för dig, men varför inte gör det på ett sätt som är glädjefyllt, tillåtande och lite roligare?
I vardagen fokuserar jag  på att det är de små stegen som är så otroligt viktiga. Att lägga till en grön juice till frukosten istället för att bara äta en ljus ostmacka ger kroppen ett välbehövligt näringstillskott. Och genom att testa nya smaker och ingredienser är det möjligt att hitta det som just du tycker är riktigt gott och vill äta även i morgon. Sakta men säkert skapas nya vanor och i slutändan har de små stegen lagts ihop till en distans längre än du från början kunnat ana.

Jag hoppas ni har en trevlig och inspirerande stund här inne på Mandlar och spenat! Om ni har frågor, funderingar eller bara vill säga hej så når ni mig på mandlarochspenat@gmail.com

/ Johanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s